Vaksiner

Når man skal til India er det en fordel å vaksinere seg litt mot div baselusker. Fikk bestilt meg en time hos fastlegen for å få resepter på de vaksinene jeg trenger. I 2009 tok jeg Polio, kikhoste, difteri og stivkrampe, så disse slipper jeg unna denne runden. Denne vaksinen kan man få i en sprøyte, hva den heter og hvor mye den koster husker jeg ikke helt, men  tror det var rundt 300kr. Fastlegen min fant ut at jeg måtte ha 3 vaksiner i tillegg til de jeg hadde og at jeg måtte gå på malaria medisin under oppholdet i india.

De tre vaksinene jeg må ta er:

- Twinrix(Hepatitt A og B) Må ha to doser av denne før vi drar. 2 vaksine en månede etter første og 3. vaksine 6 månder etter første. Koster kr 335 kr per dose.

- Ixiaro(Japansk hjernehinne betennelse) Denne må jeg ha to doser av før vi drar. 2. vaksine 28 dager etter 1. Koster 815 kr per dose.

- Typherix(tyfoidfeber) Denne er det kun en dose med. Koster 164 kr per dose.

Malaria tablettene jeg har fått heter Malarone og de må jeg ha 4 brett med. Koster 344 per brett a 12 tabletter. Man starter på Malaria medisinen 24-48 timer før man drar og skal holde på en uke etter at men kommer hjem.

Om man er innterisert i å lese om de forskjellige vaksinene eller om hvilke som helst andre medisiner sjekk ut www.felleskatalogen.no 


Malaria forekomst kart
 

Etter denne vaksine boosten håper jeg på å ikke bli veldig syk. Legen sa at jeg så å si ikke kunne unngå å bli dårlig i magen, så får pakke noen do ruller i sekken tror jeg;)

3 kommentarer

Keg

10.jun.2011 kl.14:58

Billig forsikring :)

Anne Margrethe røren

19.aug.2011 kl.19:05

Husk at den eneste sikre metoden for ikke å få malaria, er å ikke få myggstikk. Vaksinen er ikke helt 100 % sikker. Så bruk myggmiddel! Heldigvis er ikke India blandt de landene mest mest og farligst malaria så det går nok bra :-)

ferie og moro

26.aug.2011 kl.21:31

Flaks for meg at myggen elsker mitt blod!!

Skriv en ny kommentar

ferie og moro

ferie og moro

32, Nittedal

Vi er to som fant hverandre på sms, som nå skal gifte oss og reise til India. Kontakt: hertho@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits